استان البرز, کرج

صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی با چالش حاد کمبود نقدینگی مواجه است

عضو هیات مدیره و دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده ، آرایشی و بهداشتی استان البرز از “کمبود نقدینگی” ، “گرانی مواد اولیه” و “حذف ناگهانی ارز ترجیحی” دو محصول پرمصرف پتروشیمی را به عنوان سه چالش حاد این صنایع و دیگر صنایع کشور عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی خانه صمت البرز “کیوان محبت” در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد با استقرار دولت چهاردهم برای رفع موانع تولید و پیشگیری از تصمیمات کارشناسی نشده برخی نهادهای متولی اقتصاد چاره اندیشی شود.

وی گفت: “کمبود نقدینگی” ، “عدم تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات” و “نبود ثبات در بازار ارز” از اهم مشکلاتی است که بخش های تولید، عرضه و صادرات را مورد تهدید جدی قرار داده است و در شرایط کنونی چاره ای جز تحمل این وضعیت نابسامان را نداریم.

وی افزود: خط تولید کارخانه ای که قبلا با دو میلیارد اداره می شد ، اکنون با 20 میلیارد هم به سختی قادر به حرکت طبیعی در چرخه تولید است.

حذف ناگهانی ارز ترجیحی دو محصول پرمصرف پتروشیمی صنایع را حیرت زده کرد

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده و آرایشی و بهداشتی البرز اظهار کرد: درشرایطی که در آستانه معرفی اعضای هیات دولت چهاردهم قرار داریم ، با خبر غافلگیر کننده حذف دلار ۲۸.۵۰۰ تومانی برای دو محصول پرمصرف پتروشیمی (پلی استایرن) و (پت‌ بطری) مواجه شده ایم.

“محبت” ادامه داد: تغییر نرخ این دو محصول پر مصرف پتروشیمی که در بسیاری از کارخانه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد قطعا با افزایش هزینه تولید و گرانی بسیاری از محصولات مرتبط در بازار مصرف همراه خواهد شد.

وی گفت: نبود ثبات در نرخ دلار و گرانی روز افزون انواع مواد اولیه در شرایطی خودنمایی می کند که ظاهرا نظام بانکی نیز از وظیفه خطیر ارایه تسهیلات به بخش تولید شانه خالی می کند.

وی افزود: علیرغم مشکل حاد کمبود نقدینگی در بخش تولید ، متاسفانه از ابتدای سال جاری نظام بانکی از پرداخت تسهیلات به صنعتگران خود داری کردهاست و چرخ دنده های صنعت نیازمند روغن کاری اساسی است.

عضو هیات مدیره و دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده و آرایشی و بهداشتی البرز تصریح کرد: کمبود نقدینی به مرزی رسیده است که برخی کارخانه های کوچک در شرف ورشکستگی قرارگرفته اند.

وی گفت: دراین میان پتروشیمی و صنایع شیمیایی ایران نیز مدتی است فروش مواد اولیه به صنایع را صرفا به صورت نقدی عرضه می کنند و این مشکل در روند تولید اثرات منفی درپی داشته است.

صنایع برای تامین مواد اولیه وارداتی با مشکل انتقال وجه مواجه اند

“محبت” همچنین از انتقال وجه نقد برای خرید مواد اولیه وارداتی به عنوان مشکل دیگری نام برد و گفت: با توجه به تحریم ها برای خرید مواد اولیه دارویی و بهداشتی از اروپا و چین با مشکل الزام به پرداخت وجوه نقدی مواجه هستیم.

روند سرمایه گذاری ها در صنعت کند و لاک‌پشتی شده است

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن شوینده و آرایشی و بهداشتی البرز به عدم تمایل صاحبان سرمایه به سرمایه گذاری های کلان در بخش تولید افزود:  از دولت چهاردهم انتظار داریم با بستر سازی مناسب جهت ارائه خدمات به بخش تولید، صنعت و معدن کشور و رفع موانع دست و پاگیر در تجارت، واردات و صادرات مسیر را برای ترغیب و تشویق سرمایه گذاری ها در تولید مهیا نماید.

“محبت” اظهار امیدواری کرد: دولت چهاردهم با برنامه ریزی مناسب به ویژه در صدور مجوزهای کسب و کار شور مشورت با کارشناسان ذبده بخش تولید را در دستور کار ویژه قرار دهد تا زمینه برای روند افزایش سرمایه گذاری در بخش تولید فراهم شود.

وی ضمن گلایه از موازی کاری متولیان نظارت بر صنایع شوینده ، آرایشی و بهداشتی گفت: به مدیران وزارت بهداشت و بازرسی سازمان استاندارد توصیه می شود از موازی کاری برخوردهای سلیقه ای فاصله بگیرند.

وی همچنین از فروشگاه های زنجیره ای درخواست کرد وجوه محصولات خریداری شده را به موقع و در تاریخ های تعیین شده پرداخت کنند.

وی گفت: در شرایطی که صنایع بهدشتی، آرایشی و شوینده با مشکل حاد کمبود نقدینگی مواجه اند، از انصاف به دور است‌که برخی ازفروشگاه های زنجیره ای بدهی حاصل از محصولات‌ خریداری شده را با تاخیر یک و دو ساله پرداخت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *